Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Άγιος Πέτρος ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο Άγιος-Πέτρος είναι ένα μεγάλο κεφαλοχώρι της Αρκαδίας ,βρίσκετε σε  μια καταπράσινη πλαγία του Πάρνωνα.
Είναι ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό με γραφικά σοκάκια ..και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα ....στην μεγάλη πλατεία του χωρίου ...βρίσκεστε ο ναός ...των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου .

Ο Άγιος-Πέτρος βρίσκετε σε υψόμετρο 950 μετρά και έχει περίπου 1000 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται με τον τουρισμό,
την γεωργία και την κτηνοτροφία ....
Στην επίσκεψη σας στον Άγιο -Πέτρο αξίζει να επισκεφτείτε την θολωτή κρήνη με την επιγραφή του 1769 στην κεντρική πλατεία του χωρίου επίσης και την οχυρή κατοικία με τις πολεμίστρες που είναι γνωστή ως Πύργος του Αγά ή Τρικαλιώτη .
Επίσης μην χάσετε την ευκαιρία να ακολουθήσετε ένα από τα μονοπάτια που οδηγούν στις κορυφές του Πάρνωνα πιστεύω πως είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε αυτό το πανέμορφο φυσικό τοπίο ........
Εννέα χιλιόμετρα περίπου από τον Άγιο-Πέτρο στον δρόμο για το Άστρο Κυνουρίας βρίσκετε η  γυναικεία Μονή της Παναγίας Μαλεβής (με την θαυματουργή εικόνα της )...."αξίζει να την επισκεφτείτε  η ατμόσφαιρα εκεί σου γαληνεύει την ψυχή "
Σύμφωνα με την παράδοση η θαυματουργή εικόνας της Παναγίας την ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς....και ιδρύθηκε τον 17ο αιώνα..
Πολύ κοντά στην Μονή βρίσκετε ένα μοναδικό στην Ευρώπη δάσος με δεντρόκερδους που πραγματικά αξίζει να το επισκεφτείτε....


Το επόμενο βίντεο που ακολουθεί μιλάει για ένα από τα θαύματα της Παναγίας.....


http://www.youtube.com/watch?v=hzHBgHSmJz4
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου